Subscribe in a reader

2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

„Volkswagen Bulli“ – koncepcinis vienatūris



Jau 2001 metais VW buvo pristatę „Microbus“ konceptą, panašų į legendinius mikroautobusus „Type 2“, leistus prieš kelias dešimtis metų, tačiau pasikeitus kompanijos „Microbus“ vadovybei jis taip ir neišvydo dienos šviesos.
Praėjus dešimčiai metų, „Volkswagen“ atgaivino šią idėją – „Bulli“ sukurtas, kad pratęstų legendinę prieš keliasdešimt metų leistą mikroautobusų „Type 2“ seriją, neretai vadinamą tiesiog „Microbus“.
„Bulli“ sukurta su elektriniu 113 AG varikliu, kuris, anot „Volkswagen“, visiškai įkrovus bateriją gali nuvažiuoti 298 km. VW taip pat teigia, kad ličio jonų bateriją galima įkrauti vos per valandą – tai, palyginti su kitais elektromobiliais, yra labai geras rezultatas.
Kuriant „Bulli“, buvo laikomasi pagrindinės originaliojo „Microbus“ koncepcijos – erdvus ir patogus salonas buvo privalomas atributas. Net ir senųjų „Microbus“ gerbėjai, pamatę „Bulli“, turėtų pastebėti šio panašumą su legendiniu VW mikroautobusu.
Tokias „Bulli“ funkcijas, kaip kad navigacija, garso aparatūra ir t. t., bus galima valdyti standartinėje kompektacijoje būsiančiu „iPad“ įrenginiu. VW daug investavo į garso aparatūrą automobilyje – ji, kaip teigiama, bus pakankamai galinga, kad stovint daugiabučio kieme pažadintų daugumą gyventojų.
Tačiau vienas dalykas kol kas neaiškus – ar „Bulli“ išvys automobilių pardavėjų salonus ir miestų gatves. Kol kas „Volkswagen“ neskelbia kainos ir kitų aktualių dalykų, tačiau savo pranešime užsiminė, kad jeigu šis modelis ir bus parduodamas, tai ne anksčiau kaip 2014 metais.


2 komentarai:

  1. Koks gražus! Būtų keliais metai senesnis, tuomet galvočiau ar šis ar Toyota Corolla Verso automobilis. Kolkas pasivažinėsiu su Toyota, o po kelių metų bus galima galvoti apie atsinaujinimą:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai niekaip nesuprantu kam automobilyje reikalinga tokia garso įranga? Juk tai blaško vairiavimą. Bet visus kitus "navarotus" tai užskaitau. Liuks automobiliukas.

    AtsakytiPanaikinti